FIGYELEM!

Látogass el az új blogomra is, ahol csak és kizárólag a KAVARGÓ RÓZSASZIRMOK című regényemmel foglalkozom! Direkt link a jobb szélen!

2011. november 15., kedd

Munka, munka az a fránya munka

Manapság egyre nehezebb elhelyezkedni a munkaerőpiacon egy pályakezdő fiatalnak. A munkaadók általában a tapasztalt munkaerőt keresik, de hogyan is jutna tapasztalathoz egy olyan, frissen végzett egyén, akit sehová sem vesznek fel dolgozni. Interjúalanyom Kontor Ingrid Hanna, aki már régóta keres állást, eredménytelenül.


Mikor és hol végeztél a tanulmányaiddal?

Az Irinyi János Gimnázium Szakközép- és Szakiskolába jártam, 2009-ben érettségiztem.

Mióta vagy tartósan álláskereső?

Körülbelül egy éve keresek már állást.

Hogyan tudod fenntartani magad így, hogy több mint egy éve nincs jövedelmed?

Szerencsésnek mondhatom magam. A barátommal élek, és neki van munkahelye, így ha szűkösen is, de meg tudunk élni. Emellett a szüleim is segítenek, ha tudnak.

Milyen jellegű munkákat kerestél?

Folyamatosan keresek munkát, mindenfélét. Nem nagyon számít, hogy milyen jellegű a munka csak fizessenek érte.

Eddig milyen visszajelzéseket kaptál?

Eddig nem sok sikerrel jártam munkakeresés terén. Rengeteg helyről még csak vissza sem hívják az embert. Mondjuk, a munkaadóknak sem lehet könnyű a választás, hiszen 1 meghirdetett állásra több százan jelentkeznek.

Igen, sajnos ez igaz. Tervezel e valamilyen továbbképzést, ha nem sikerül rövidesen munkát találnod?

Terveztem, hogy jelentkezek OKJ-s képzésre, amelyet a munkanélküli támogat, csakhogy ezeket a támogatásokat visszavonták és mivel jelenleg az is elég gondot okoz, hogy hogyan éljünk meg, nem futná arra, hogy tanulmányokat is folytassak. 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése