Ugrás a fő tartalomra

HR-es nyalánkságok

Azok számára, akik kerestek már huzamosabb ideig állást minden bizonnyal nem ismeretlenek az alábbi kifejezések:
  •  rugalmasság 
  •  terhelhetőség
  •  versenyképes fizetés
  •  alapbér+jutalék
  •  önálló munkavégzés
  •  pályakezdők jelentkezését is várjuk
  •  előrelépési lehetőség
  •  béren kívüli juttatások
Olyan hangzatos szavak ezek, melyekre az ember egyből ráfókuszál a tekintetével és minden bizonnyal el is küldi az önéletrajzát. De mit jelentenek valójában? Tippeljük meg!

Rugalmasság: 

Bármikor legyél elérhető, akár ünnepnapokon, vagy hétvégéken is, és ezért semmiféle plusz jutalékra ne számíts. A hivatali munkaidő álmodba se jusson eszedbe, ha a feladatok úgy kívánják 4-ig, ha úgy 7-ig ülsz majd bent az irodában ugyanazért a bérért és még egy szavad sem lehet, hiszen te egy "rugalmas munkaerő vagy". 

Terhelhetőség: 

Pénzhiányban szenved a cég, így minimum plusz egy, de általában plusz két-három ember munkáját kell végezned a sajátod mellett. Nem árt, ha megtanulod percről percre beosztani az idődet és elsajátítasz pár stresszkezelő technikát is. 

Versenyképes fizetés: 

Öt-tízezerrel többet kapsz, mint az aktuális minimálbér. Legyél boldog vele, na. 

Alapbér+jutalék: 

A kedvencem. Éljenek az értékesítős munkák. (irónia) Tehát kiszúrjuk a szemedet nettó 70 ezer forinttal (jobb helyeken), ha pedig egy olyan fizetést szeretnél magadnak (nem, nem a versenyképes fizetésről beszélek) amiből meg is lehet élni, tanulj meg szemrebbenés és lelkiismeret furdalás nélkül értékesíteni, mert itt a döglött disznót is rá kell majd sózni az emberre, ha egy kis plusz jutalékot szeretnél az alapbéred mellé. 

Önálló munkavégzés:

A cégnél senki az égvilágon nem ért ahhoz, amit majd csinálnod kell, így ne is számíts arra, hogy bárkitől is segítséget kérhetsz. Öröm az ürömben, hogy legalább rájössz, hogy az ember mindig a saját hibájából tanul. 

Pályakezdők jelentkezését is várjuk: 

Egy olyan személyre van szükségünk, akinek van gógyi a fejében, de lófaszt se akarunk neki fizetni. Felveszünk hát egy olyan embert, aki potom pénzért áruba bocsájtja a tudását. 

Előrelépési lehetőség: 

A munkahelyi ranglétrán nem te leszel az, akit leépítéskor először kirúgnak. Te majd csak másodjára, vagy harmadjára kerülsz sorra. 

Béren kívüli juttatások. 

A hetvenezer forintos nettód mellé kapsz tízezer forint Erzsébet-utalványt. Végül is, a semminél jobb. S, mint ahogyan tudjak, ki a kicsit nem becsüli... 

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

5 fantasy sorozat, amire rá kell függnöd

1. Shadowhunters 
Cassandra Clare Mortal Instruments címet viselő regénysorozatából több-kevesebb sikerrel film is készült, mely az első regényt, a City of Bones-t, avagy a Csontvárost hivatott feldolgozni. A csúfos bukás után egy ideig úgy tűnt, hogy le kell mondanunk arról, hogy viszontláthatjuk kedvenc árnyvadászainkat a képernyőn, a Freefrom (leánykori nevén abc family) csatorna jóvoltából azonban mégis csak találkozhatunk velük. A szereposztás teljesen új, és véleményem szerint sokkal jobb, mint a City of Bones-é volt, ráadásul a történet is kapott olyan kiegészítő elemeket, melyek a regényben nem voltak ugyan benne, de egy sorozatnál teljes mértékben megengedhetőek, ráadásul így sokkal látványosabbra és akció-dúsabbra sikeredhetnek a részek, és még a könyvek rajongóit is érhetik kisebb-nagyobb meglepetések. A Shadowhunters minden bizonnyal 2016 egyik legnagyobbat szóló sorozata lesz azok számára, akik képesek elfogadni, hogy a filmes változat mindig eltér egy picit (jelen esetbe…

5 ciki dolog, amit részegen csinálsz

Nincs is annál kellemetlenebb, mint amikor egy átalkoholizált éjszaka után felkelsz és szembesülsz a fertővel, amit illuminált állapotban létrehoztál. Ilyenkor legszívesebben elsüllyednél és a fejfájással egybekötött hányinger kutyafasza a szégyenérzetedhez képest. A témában jártas barátokkal összeszedtük az öt legcikibb dolgot, amit részegen művelhetsz. Lássunk is hozzá. 
1. SMS küldés részegen 
A ciki szó édeskevés ahhoz, hogy kifejezze mennyire gáz az ittas állapotban való üzenetküldés. A szánalmas már sokkal helytállóbb fogalom. Az érzelmi kitörés elszenvedője pedig nagy általánosságban az ex, vagy szerelmünk tárgya, aki történetesen tojik a fejünkre. Az üzenet hangvétele széles spektrumon mozoghat, a szerelmes, ömlengős, könyörgőstől egészen a gyűlölettől fröcsögőig bármi előfordulhat, de nem ritka ezek kombinációja sem. Ilyenkor kitör minden, amit nem merünk vagy nem akarunk - esetleg nincs lehetőségünk - a másik tudtára adni. A baj csak az, hogy ezzel még mélyebbre csúszunk egy…

Felnőtt fejjel az iskola padban

A diploma megszerzése még független diákként is nehéz. Édesanyaként és dolgozó nőként azonban sokkal több akadály van, amit az embernek át kell tudni hidalnia. Egy olyan hölgy volt az interjúalanyom, aki család mellett sikeresen, kiváló eredménnyel végezte el a főiskolát, és szerezte meg diplomáját.
Milyen okból kifolyólag kezdted el a főiskolát?
Szerettem volna a középszintű végzettségemet felső szintre emelni, valamint a munkahelyem a munkahelyem is megkívánta a felsőfokú végzettséget.
Hol- és milyen szakon diplomáztál?
A Nyíregyházi Főiskolán szereztem oklevelet. Andragógus végzettségem van, azon belül személyügyi szervező vagyok.
Hogyan ítéled meg a manapság egyre népszerűbb nézetet, miszerint „előbb szakma, munkahely, aztán család mellett ráér diplomázni”?
Ezt csak bizonyos esetekben tartom helyes megoldásnak, mivel a munkát, a családot és a tanulást összeegyeztetni nagyon nehéz feladat, még levelező képzésben is. Ezért én úgy gondolom, hogy először a karrierüket kell megalapoznunk…