Ugrás a fő tartalomra

Disney összeesküvés?

Azt a világot éljük, amikor az erkölcsi fertő kezd eluralkodni az általunk ismert világban. Azt is meg merném kockáztatni, hogy a mai emberiség rosszabb, mint az egykori Szodoma és Gomora lakói. Nem gondolom azonban, hogy az ember eredendően bűnös lenne és, hogy lényéből fakadna a gonoszság. Ezek mind tanult szokások, melyeket agyafúrt emberek cukormázban tálaltak fel a tömegnek, akik rá is haraptak a birka-kapszulára. 
Az ember eredendően jó. Tud és szeret szeretni. Igazából, ha válaszolnom kellene arra a kérdésre, hogy mi az emberi test mozgatórugója, az a kicsiny katalizátor, ami beindítja az egész szerkezetet, azt mondanám, hogy a szeretet. Nagy általánosságban elmondható, hogy szerelemből születünk, szeretettel neveljük utódainkat, szeretettel fordulunk embertársaink felé. Ez gyermekkorban figyelhető meg a leginkább. 
Ha az ember dolgozott már gyermekek között, vagy van kisgyermek a családjában észrevehette, hogy a gyermekek még nincsenek birtokában azon negatív érzelmeknek, melyek a felnőttek - mára már - szinte mindennapjait kiteszik. A gyermek még szívesen ad, nem rasszista, nem kinézet, vagyoni helyzet, öltözködés, vagy bármi egyéb alapján választ barátot. A gyerekek naivak és jóhiszeműen fordulnak mindenki felé. Miért tesznek így? Mert magukból indulnak ki. S mit jelent ez számunkra? Ha magukból indulnak ki, s jóhiszeműen fordulnak mindenki felé az gyönyörűen prezentálja, hogy az ember eredendően jónak születik. 
Hogyan válunk mégis szörnyeteggé? A szüleink a hibásak? Közvetve persze igen, hiszen ők a felelősek saját utódaikért, de nehéz a csorda közepében hátraarcot vágni és szembemenni a vakon előre törő tömeggel. Főleg, ha nincs senki a közelünkben, aki utat mutathatna a számunkra. 
Az engedelmes, rabszolgák nevelése már gyerekkorban kezdődik, s a nagyokosok bevetnek minden lehetséges átnevelő-eszközt arra, hogy ütemesen bőgő marhákat tenyésszenek ki, akik nem kérdeznek, nem lázonganak és legfőképpen nem gondolkodnak. 
Az ember ismeretei nagy részét a szemén keresztül szerzi. Ez a legfontosabb érzékszervünk. A gyermek pedig mit szeret? A mesét. Mi tehát a legegyszerűbb? Mese útján befolyásolni az elmét. Így még anya meg apa sem fog gyanút, akkor sem, ha kezdenek ébredezni és elkezdik érzékelni a valóságot maguk körül. Elvégre mi lehet rossz egy szép kedves rajzfilmben? Főleg egy Disney rajzfilmben? 
Azt mindjárt meglátjuk...
A televízió a legjobb módszer arra, hogy ideológiát közvetítsenek az emberi fejekbe. Olyan ideológiákat, melyek éppen a nagyhatalmak érdekeit szolgálják ki. Miféle nagyhatalmakról csacsogok itt? Sokkal inkább azon maréknyi ember érdekeit, akik a világot a háttérből irányítják. 
Az irányítás sokkal egyszerűbb, sokkal eredményesebb, ha nem erőszak útján történik. Az erőszakkal való elnyomás előbb-utóbb ellenállást vált ki az emberekből. Az elme kontrollálása azonban semmiféle ilyesmit nem fog kiváltani. A Disney mesék tele vannak olyan üzenetekkel, melyek hatást gyakorolnak a tudatalattinkra úgy, hogy azokat észre sem vesszük. Az angol erre azt mondja: "subliminal messages". Nyugodtan rá lehet guglizni, nagy meglepetéseket láthatunk.
De hogy ne csak a levegőbe beszéljek. Feltűnt már valakinek is, hogy milyen sokszor megjelenik például a sátán egyházának a szimbóluma a Disney mesékben? Szerencsére akadt olyan, akinek igen.
De, hogy egy másikat példát is említsek, ami a Sátánra utal. Gondolom mindenkinek ismerős a Pocahontas címre hallgató rajzfilm. Disney mese, a szép indiánlányról. Indián lánynak pedig indián név dukál - logikusan. De eszébe jutott már bárkinek is, hogy megvizsgálja a lány nevét? Keveseknek, de szerencsére igen. Pocahontas neve két indián szóból tevődik össze. Poca a szellemet jelenti, a hontas pedig a mélységet. Mikor azt mondjuk tehát, hogy Pocahontas, a szellemet hívjuk a mélységből. Ki lakik a mélységben? A Sátán. 
Mi van a pornografikus képekkel, amelyek pár pillanatra villannak fel és a tudatos énünk nem is realizálja azokat, a tudatalattinkba viszont beleég? 
Három betű, S-E-X újra és újra felvillan a Disney mesékben. A meztelenség és a szex elrejtve ugyan, de folyamatosan felbukkan. A gyerekek pedig ezen nőnek fel. Ki tudja mit programoznak így belénk, utódainkba?
De tegyük félre a rejtett üzeneteket. Mi van még a mesékben? Például prostituáltak, ember-állat hibridek, szerelem ember és állat között. Tovább gondolva szex ember és állat között?
Érdemes leülni és végignézni pár Disney mesét úgy, hogy tudatosan keressük ezeket az utalásokat.
Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

5 fantasy sorozat, amire rá kell függnöd

1. Shadowhunters 
Cassandra Clare Mortal Instruments címet viselő regénysorozatából több-kevesebb sikerrel film is készült, mely az első regényt, a City of Bones-t, avagy a Csontvárost hivatott feldolgozni. A csúfos bukás után egy ideig úgy tűnt, hogy le kell mondanunk arról, hogy viszontláthatjuk kedvenc árnyvadászainkat a képernyőn, a Freefrom (leánykori nevén abc family) csatorna jóvoltából azonban mégis csak találkozhatunk velük. A szereposztás teljesen új, és véleményem szerint sokkal jobb, mint a City of Bones-é volt, ráadásul a történet is kapott olyan kiegészítő elemeket, melyek a regényben nem voltak ugyan benne, de egy sorozatnál teljes mértékben megengedhetőek, ráadásul így sokkal látványosabbra és akció-dúsabbra sikeredhetnek a részek, és még a könyvek rajongóit is érhetik kisebb-nagyobb meglepetések. A Shadowhunters minden bizonnyal 2016 egyik legnagyobbat szóló sorozata lesz azok számára, akik képesek elfogadni, hogy a filmes változat mindig eltér egy picit (jelen esetbe…

5 ciki dolog, amit részegen csinálsz

Nincs is annál kellemetlenebb, mint amikor egy átalkoholizált éjszaka után felkelsz és szembesülsz a fertővel, amit illuminált állapotban létrehoztál. Ilyenkor legszívesebben elsüllyednél és a fejfájással egybekötött hányinger kutyafasza a szégyenérzetedhez képest. A témában jártas barátokkal összeszedtük az öt legcikibb dolgot, amit részegen művelhetsz. Lássunk is hozzá. 
1. SMS küldés részegen 
A ciki szó édeskevés ahhoz, hogy kifejezze mennyire gáz az ittas állapotban való üzenetküldés. A szánalmas már sokkal helytállóbb fogalom. Az érzelmi kitörés elszenvedője pedig nagy általánosságban az ex, vagy szerelmünk tárgya, aki történetesen tojik a fejünkre. Az üzenet hangvétele széles spektrumon mozoghat, a szerelmes, ömlengős, könyörgőstől egészen a gyűlölettől fröcsögőig bármi előfordulhat, de nem ritka ezek kombinációja sem. Ilyenkor kitör minden, amit nem merünk vagy nem akarunk - esetleg nincs lehetőségünk - a másik tudtára adni. A baj csak az, hogy ezzel még mélyebbre csúszunk egy…

Felnőtt fejjel az iskola padban

A diploma megszerzése még független diákként is nehéz. Édesanyaként és dolgozó nőként azonban sokkal több akadály van, amit az embernek át kell tudni hidalnia. Egy olyan hölgy volt az interjúalanyom, aki család mellett sikeresen, kiváló eredménnyel végezte el a főiskolát, és szerezte meg diplomáját.
Milyen okból kifolyólag kezdted el a főiskolát?
Szerettem volna a középszintű végzettségemet felső szintre emelni, valamint a munkahelyem a munkahelyem is megkívánta a felsőfokú végzettséget.
Hol- és milyen szakon diplomáztál?
A Nyíregyházi Főiskolán szereztem oklevelet. Andragógus végzettségem van, azon belül személyügyi szervező vagyok.
Hogyan ítéled meg a manapság egyre népszerűbb nézetet, miszerint „előbb szakma, munkahely, aztán család mellett ráér diplomázni”?
Ezt csak bizonyos esetekben tartom helyes megoldásnak, mivel a munkát, a családot és a tanulást összeegyeztetni nagyon nehéz feladat, még levelező képzésben is. Ezért én úgy gondolom, hogy először a karrierüket kell megalapoznunk…