FIGYELEM!

Látogass el az új blogomra is, ahol csak és kizárólag a KAVARGÓ RÓZSASZIRMOK című regényemmel foglalkozom! Direkt link a jobb szélen!

2015. december 1., kedd

Disney összeesküvés?

Azt a világot éljük, amikor az erkölcsi fertő kezd eluralkodni az általunk ismert világban. Azt is meg merném kockáztatni, hogy a mai emberiség rosszabb, mint az egykori Szodoma és Gomora lakói. Nem gondolom azonban, hogy az ember eredendően bűnös lenne és, hogy lényéből fakadna a gonoszság. Ezek mind tanult szokások, melyeket agyafúrt emberek cukormázban tálaltak fel a tömegnek, akik rá is haraptak a birka-kapszulára. 
Az ember eredendően jó. Tud és szeret szeretni. Igazából, ha válaszolnom kellene arra a kérdésre, hogy mi az emberi test mozgatórugója, az a kicsiny katalizátor, ami beindítja az egész szerkezetet, azt mondanám, hogy a szeretet. Nagy általánosságban elmondható, hogy szerelemből születünk, szeretettel neveljük utódainkat, szeretettel fordulunk embertársaink felé. Ez gyermekkorban figyelhető meg a leginkább. 
Ha az ember dolgozott már gyermekek között, vagy van kisgyermek a családjában észrevehette, hogy a gyermekek még nincsenek birtokában azon negatív érzelmeknek, melyek a felnőttek - mára már - szinte mindennapjait kiteszik. A gyermek még szívesen ad, nem rasszista, nem kinézet, vagyoni helyzet, öltözködés, vagy bármi egyéb alapján választ barátot. A gyerekek naivak és jóhiszeműen fordulnak mindenki felé. Miért tesznek így? Mert magukból indulnak ki. S mit jelent ez számunkra? Ha magukból indulnak ki, s jóhiszeműen fordulnak mindenki felé az gyönyörűen prezentálja, hogy az ember eredendően jónak születik. 
Hogyan válunk mégis szörnyeteggé? A szüleink a hibásak? Közvetve persze igen, hiszen ők a felelősek saját utódaikért, de nehéz a csorda közepében hátraarcot vágni és szembemenni a vakon előre törő tömeggel. Főleg, ha nincs senki a közelünkben, aki utat mutathatna a számunkra. 
Az engedelmes, rabszolgák nevelése már gyerekkorban kezdődik, s a nagyokosok bevetnek minden lehetséges átnevelő-eszközt arra, hogy ütemesen bőgő marhákat tenyésszenek ki, akik nem kérdeznek, nem lázonganak és legfőképpen nem gondolkodnak. 
Az ember ismeretei nagy részét a szemén keresztül szerzi. Ez a legfontosabb érzékszervünk. A gyermek pedig mit szeret? A mesét. Mi tehát a legegyszerűbb? Mese útján befolyásolni az elmét. Így még anya meg apa sem fog gyanút, akkor sem, ha kezdenek ébredezni és elkezdik érzékelni a valóságot maguk körül. Elvégre mi lehet rossz egy szép kedves rajzfilmben? Főleg egy Disney rajzfilmben? 
Azt mindjárt meglátjuk...
A televízió a legjobb módszer arra, hogy ideológiát közvetítsenek az emberi fejekbe. Olyan ideológiákat, melyek éppen a nagyhatalmak érdekeit szolgálják ki. Miféle nagyhatalmakról csacsogok itt? Sokkal inkább azon maréknyi ember érdekeit, akik a világot a háttérből irányítják. 
Az irányítás sokkal egyszerűbb, sokkal eredményesebb, ha nem erőszak útján történik. Az erőszakkal való elnyomás előbb-utóbb ellenállást vált ki az emberekből. Az elme kontrollálása azonban semmiféle ilyesmit nem fog kiváltani. A Disney mesék tele vannak olyan üzenetekkel, melyek hatást gyakorolnak a tudatalattinkra úgy, hogy azokat észre sem vesszük. Az angol erre azt mondja: "subliminal messages". Nyugodtan rá lehet guglizni, nagy meglepetéseket láthatunk.
De hogy ne csak a levegőbe beszéljek. Feltűnt már valakinek is, hogy milyen sokszor megjelenik például a sátán egyházának a szimbóluma a Disney mesékben? Szerencsére akadt olyan, akinek igen.
De, hogy egy másikat példát is említsek, ami a Sátánra utal. Gondolom mindenkinek ismerős a Pocahontas címre hallgató rajzfilm. Disney mese, a szép indiánlányról. Indián lánynak pedig indián név dukál - logikusan. De eszébe jutott már bárkinek is, hogy megvizsgálja a lány nevét? Keveseknek, de szerencsére igen. Pocahontas neve két indián szóból tevődik össze. Poca a szellemet jelenti, a hontas pedig a mélységet. Mikor azt mondjuk tehát, hogy Pocahontas, a szellemet hívjuk a mélységből. Ki lakik a mélységben? A Sátán. 
Mi van a pornografikus képekkel, amelyek pár pillanatra villannak fel és a tudatos énünk nem is realizálja azokat, a tudatalattinkba viszont beleég? 
Három betű, S-E-X újra és újra felvillan a Disney mesékben. A meztelenség és a szex elrejtve ugyan, de folyamatosan felbukkan. A gyerekek pedig ezen nőnek fel. Ki tudja mit programoznak így belénk, utódainkba?
De tegyük félre a rejtett üzeneteket. Mi van még a mesékben? Például prostituáltak, ember-állat hibridek, szerelem ember és állat között. Tovább gondolva szex ember és állat között?
Érdemes leülni és végignézni pár Disney mesét úgy, hogy tudatosan keressük ezeket az utalásokat.
Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése